Haberler

MİLLİ İRADE PLATFORMU “KUDÜS KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR!” KONULU BASIN TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Milli İrade Platformu, “Kudüs Kırmızı Çizgimizdir” konulu basın açıklamasını Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirdi. Basın toplantısına, ASKON Başkanı Hasan Ali Cesur, Diyanet-sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktar, İMH Genel Başkanı Mehmet Güney, İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün, İlim Yayma Vakfı Başkan Vekili N. Bilal Erdoğan, İlmi İçtimai Hizmetleri Vakfı Başkanı Hikmet Özdemir, Uluslararası Hukukçular Birliği Başkanı Necati Ceylan, TGTV Başkanı Hamza Akbulut, KADEM Başkanı Doç. Dr. E. Sare Aydın Yılmaz, Kadem Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ve çok sayıda vakıf ve derneğin başkanı katılım gösterdi.

MİLLİ İRADE PLATFORMU, MÜSLÜMAN DEVLETLERİNİ KUDÜS KONUSUNDA DUYARLILIĞA DAVET ETTİ

Bilindiği üzere İsrail, kuruluşundan bu yana siyonist-işgalci-terörist tavrını devam ettirmiş ve 14 Mayıs’ta bunu bir kez daha yaptığı katliamla ispat etmiştir. ABD büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınması uluslararası hukuk açısından da gayr-ı meşru olması hasebiyle bu karardan vazgeçilmesi için Milli İrade Platformu Müslüman devletleri bu konuda duyarlılığa davet etti.

18 Mayıs Cuma günü toplanacak olan İslam İşbirliği Teşkilatı acil, cesur ve somut kararlar almalı ve “Dünya beşten büyüktür”ü derhal hayata geçirmelidir! Milli İrade Platformu, ülkemizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın Filistin ve Kudüs konusundaki kararlılığını güçlü şekilde desteklemeye ve Filistin’de akan kanın bir an önce durdurulması gerektiğinin altını çizdi.

Kuruluş amacı “Kudüs’ün özgürlüğü” olan İslam İş birliği Teşkilatı da (İİT) tüm bu süreçlerde güçlü olmaya davet etti. Kudüs’ün sadece Filistinlilerin meselesi olmadığına vurgu yapan Milli İrade Platformu, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü tüm Müslümanların sorumluluğunda olduğunu da bir kez daha hatırlatmış oldu.

KUDÜS'ÜN KURTULUŞU SADECE FİLİSTİNLİLERİN KURTULUŞU DEĞİL, TÜM ÜMMETİN KURTULUŞUDUR!

Kudüs’ün kurtuluşu sadece Filistinlilerin kurtuluşu değil, aynı zamanda Mekke’nin, Medine’nin kurtuluşudur! Milli İrade Platformu, İşgalci İsrail Devleti’nin yaptığı katliamlara ortak olan ve kendi kamuoyundan dahi destek bulamayan ABD’nin bu hatadan dönülmesine yönelik ulusal ve uluslararası bütün çabaların yanında olduğunu da yaptığı basın açıklamasında duyurdu.

Platform, Filistin ve Kudüs davasının yanında olduklarını vurgularken, kadın-erkek, genç-yaşlı bütün vatandaşlarımızı Kudüs’ün özgürlüğü için duyarlılıklarını göstermeye ve inisiyatif almaya, Ramazan vesilesiyle Kudüs ile ilgili etkinlikler yapmaya, yapılacak etkinliklere destek olmaya ve Kudüs’ü ziyaret etmeye davet etti.

 

İlim Yayma Vakfı, İYV
Molla Hüsrev Mahallesi, Akifpaşa Sokak No: 6-12 34093 Vefa - Fatih / İSTANBUL
Telefon: +90 212 511 22 90 E-Posta: [email protected]