Haberler

Öğrencilerimiz mezuniyet belgelerini Çanakkale Şehitliği'de aldı

2011- 2012 Eğitim- öğretim yılı İrfan Eğitim Kurumları mezuniyet  töreni 23-24 Mayıs 2012 tarihinde şehitler diyarı Çanakkale’de yapıldı.
     Bilindiği gibi 1915 yılında  birçok Türk genci  okullarından cepheye gidip bir daha  okullarına ,baba ocağına dönemedi ve 1915 yılında  11 lise mezun verememiştir. Eğitim  sürecinde  bir dönüm noktası olan mezuniyet gururunu  ecdadımızın manevi huzurunda yaşayan gençlerimiz , hem   milli bilinç ve  ruh anlamında hem  de ecdada vefa borcunu   Türk öğrencisine yaraşır bir şekilde yaşamak anlamında duygu seli yaşadı.
     ‘Şehitlerin Şahitliğinde’ gerçekleşen  mezuniyet  törenimiz programı Eceabat’a  varışla başladı.Müdürlerimiz,görevli öğretmenlerimiz,velilerimiz ve öğrencilerimizle yenilen keyif li mezuniyet yemeğinin ardından kafilemiz  Conkbayırı’na  hareket  etti.Esat Kaçar Hocamızın profesyonel rehberliğinde  şehitler mekanının  her biri  diğerinden çarpıcı  özelliğine kulak verdik.Mezuniyet yemeğimize ve Conkbayırı  gezimize katılan  Eceabat Belediye Başkanı ve Milli Eğitim Müdürü  bizlere hitaben  yaptıkları konuşmalarla Çanakkale ruhunu kavramamıza vesile oldular.Kafilemiz ,Conkbayırı  ziyaretinin  ardından 57. Alay’a yürüyüşe geçti. Genç-yaşlı,anne-baba,öğrenci-öğretmen tekbirler,salavat-ı Şerifeler,ilahiler ve marşlar eşliğinde  57. Alaya ulaştık.57. Alay şehitliğini ziyaretin ardından öğrenciler,  mezuniyet belgelerini  57. Alay şahitliğinde aldılar.
     Ertesi gün kafilemiz Gelibolu Yarımadası ve Çanakkale merkez  ziyaretlerinde bulundu.Mezuniyet töreni  münasebetiyle  geçirdiğimiz bu  dolu dolu iki gün, hayatımızın müstesna  günlerinden birisi olarak  zihinlerimizde yer etti.

İlim Yayma Vakfı, İYV
Molla Hüsrev Mahallesi, Akifpaşa Sokak No: 6-12 34093 Vefa - Fatih / İSTANBUL
Telefon: +90 212 511 22 90 E-Posta: [email protected]