Haberler

İlim Yayma Vakfı Öğrencileri Umre Yaptı

 

İlim Yayma Vakfının Geleneksel Umre Programı 18- 26 Şubat 2016 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora öğrencilerinden oluşan daha önce Umre yapmamış 49 kişilik grubumuz Umre ibadetini eda ettiler.

4 gece Mekke’de Ummul Kurra ve 2 gece Medine’de Harmony Otellerinde konaklayan öğrencilerimiz bol bol ibadet etme fırsatı yakaladılar.

18 Şubat'ta Atatürk Havalimanından hareket eden kafilemiz Suudi Arabistan’nın Yambu Havalimanında ihrama girip Mekke’ye doğru hareket etti.

İlk Umre tavaf ve saylarını tamamlandıktan sonra tıraş olarak ihramdan çıkan öğrenciler, sonrasında da Kabe-i Muazzama’ yı bol bol tavaf ettiler.

Zamanlarını Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve namazla geçiren öğrenciler 21 Şubat'ta Mikat sınırının dışına çıkarak Cirane Beldesinde yeniden ihrama girip kinci bir umre daha gerçekleştirme fırsatı buldular.

Öğrenciler, Umre İbadetleri dışında Mekke’de Cebeli-i Sevr, Arafat Meydanı-Cebeli Rahme, Mina, Müzdelife, Cebeli Nur Dağı, Cin Mescidi, Cenneti Mualla Kabristanı, Hz. Muhammed S.A.V.in doğduğu ev ve çevresi de gezme fırsatı buldu. Öğrencilerimiz Kur’an Kerim’in ilk ayetinin indirildiği Hira Mağarası'na kadar çıkarak, Nur Dağı'nda namaz kılma imkanı da buldu.

Medine’de de bol bol ibadet eden kardeşlerimiz sık sık Babusselam Kapısı'ndan geçerek sırasıyla, Peygamber Efendimiz (s.a.v.), Hz. Ebubekir Sıddık (r.a.) ve Hz. Ömerül Faruk (r.a.) ziyaretleri yaptı. Ayrıca Cennetül Bakii, Uhud Şehitliği, Kıbleteyn Mescidi (2 kıbleli Mescit), Kubaa Mescidi Hendek Savaşı'nın yapıldığı yerler gezildi. Rehber eşliğinde yapılan gezilerde öğrenciler mekanlar ve tarihi olaylarla ilgili maneviyat dolu geniş bilgiler edindi.

Öğrencilerimiz yapılan bu program sayesinde hem tarihi ve kültürel bilgi sahibi oldu hem de küçük Hacc olarak adlandırılan Umre İbadetini gerçekleştirerek 26 Şubat 2016 tarihinde yurdumuza dönmüşlerdir.

Rabbimiz ibadetlerini kabul buyursun, o beldelere gitmeyen kardeşlerimize gitmeyi, giden kardeşlerimize de tekrar gidebilmeyi nasip eylesin.

İlim Yayma Vakfı, İYV
Molla Hüsrev Mahallesi, Akifpaşa Sokak No: 6-12 34093 Vefa - Fatih / İSTANBUL
Telefon: +90 212 511 22 90 E-Posta: [email protected]