Haberler
İlim Yayma Vakfı Genç Akademisyenler İle Tanışma Toplantısında Buluştu
İlim Yayma Vakfı, 2018 -2019 akademik dönemi genç akademisyenler ve genç akademisyen adayları ile “Tanışma Toplantısı” gerçekleştirdi.
İlim Yayma Cemiyeti Eyüp Merkez binası, konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda bugünün ve geleceğin ilim insanları olan yaklaşık 200 kişi bir araya geldi.
Programa genç akademisyenlerle birlikte mütevelli heyeti ve istişare heyeti üyelerimiz, Akademik Danışma Kurulu üyelerimiz, mezunlarımız, akademisyenler, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş ve onur konuğu olarak Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun katılım sağladı.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun yakın coğrafyamızda sert tartışmaların olduğu, kıyasıya süren mücadelelerde Türkiye’nin 2002 den bu yana belirleyici bir konuma geldiğini ve akademik veya akademi dışı bakış açımızda kesinlikle aşağılık kompleksinde olmamamız gerektiğini hatırlattı. Bugün itibariyle yeni dünyanın ihtiyaçlarını esas alarak ve bağımlılık tuzağını geride bırakan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bölgesel ve küresel anlamda önemli bir aktör olduğunun bilincinde hareket ederek akademik faaliyette bulunulması gerektiğinin altını çizdi.
Gerçek bir akademisyen olmanın gereklerinden bahseden Altun, akademik çalışmaları kıymetli kılan unsurun özgün bir sorunun peşinden gitmek olduğunu ve akademik anlamda ülkemize katkı sağlamanın yolu ise özgünlüğü kaybetmeden ülkenin gerçek bir meselesiyle uğraşmak, toplumun ihtiyacı olan meselelere odaklanmak olduğunu söyledi.
İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyet Başkan Vekili N. Bilal Erdoğan genç akademisyenlerden “ilme talip olmalarının” beklentisi içerisinde olduğunu belirtti. Çağımızda ilme talip olmanın çok önemli bir mertebe olduğunu kaydeden Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Bugün içinde bulunduğumuz çağ bütün hastalıklarıyla, bütün çalkantılarıyla ilme talip olan insanlara muhtaç bir çağdır. Bu çağın hastalıklarına geliştirilecek çözümler sonuçta ilahi vahye mazhar olmuş bizim toplumumuzun, bu ümmetin içerisinden gelmek durumunda.”
Erdoğan, öncelikle kendi kaynaklarımızdan beslenmek için Arapça ve Osmanlıca, yeniden vahiyden ilhamını alan bir ilim geleneğini tüm dünyada yaymak için de diğer dilleri öğrenmenin gerekliliğini vurguladı.
Konuşmaların sonunda Vakfımız Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Bilal Erdoğan ve İlim Yayma Vakfı İstişare Heyeti Başkanı Yurdakul Dağoğlu, onur konuğu Fahrettin Altun’a hediye takdiminde bulundu.